Månadens fotograf för november 2011

Nu är det inte många månader kvar på 2011 och det har blivit dags att avslöja vem som är månadens fotograf för november 2011 på Foto För Alla! Det är en av våra trogna medlemmar Lars Palm!

Lars Palm finns i Foto För Allas community, kolla gärna in hans profil där: https://www.fotoforalla.se/community/105-lapalm50/profile

Foto: Lars Palm

Berätta lite om dig själv

Jag är en yngling som till årsskiftet blir pensionär. Född och uppväxt i de södra delarna av Stockholm och mitt livsmotto är ”fair play”. Jag är gift och vi har två härliga grabbar som nu är vuxna och står på egna ben. Började mitt yrkesliv som konditorlärling men gick tillbaka till skolbänken efter några år. Efter skolan blev det bank i 40 år.

Vad för motiv gillar du att fota mest?

Jag kallar mig själv dagboksfotograf, något som jag insåg för ett par år sedan. Sedan den 1/1 2010 tar jag minst en bild per dag, har bara missat en dag på 2 år och det grämer mig. Det som ofta hamnar i sökaren är: Stockholmiana, har påbörjat ett litet projekt att följa Donald Helanders bilder för att ta nya bilder på samma plats. Vardagsbilder, dvs. ta bild där du är. Märker att många andra också uppskattar den typen av bilder när de ser mina ”där är jag varje dag men jag har inte sett det du såg med kameran!” Naturbilder – djur och natur.

Foto: Lars Palm

Hur började ditt fotointresse?

Började med en lånad lådkamera 1959 via lite olika kameror till den första systemkameran efter sommarjobbet 1962, en Edixa Prismat. Därefter har det blivit nästan uteslutande Canon i fotoväskan.

Vad är en bra bild för dig?

En bild som fångar betraktarens intresse.

Foto: Lars Palm

Vad är ditt bästa fototips?

Se till att kameran alltid är med och grundinställd för att vara beredd! Idag är det ju väldig fina kameror i mobilen som duger gott till vardags. Själv har jag minst min Canon G9 med mig.

Har du några särskilda planer för ditt fotograferande framöver?

Jag är helt inställd på att det blir mycket fotograferande och promenerande efter årsskiftet när jag disponerar mina dagar efter eget tycke. Har även funderingar på att söka upp någon kurs i fotografering.

Foto: Lars Palm

Brukar du efterbehandla dina bilder i datorn, i så fall vad brukar du göra för ändringar?

Enkla bearbetningar såsom, beskärning, små justeringar av exponeringen och justering av kontrasten. Skulle verkligen behöva lite utbildning på den fronten.

Raw eller Jpeg?

Mina kameror är grundinställda på RAW. Jag går över till Jpeg vid tillfällen med mängdfotografering, exempelvis när jag fotograferar fotboll.

Lars Palm

Skriv En Kommentar
  • Inga kommentarer hittades

Logga in eller Registrera

Glömt lösenord? / Glömt användarnamn?