Vinnarna i Moderskeppet tävlingen

Här är de tre vinnarna i Foto För Alla tävling med priser ifrån Moderskeppet. Vinnarna vinner valfria DVD kurser ifrån Moderskeppet!

Moderskeppet

För att vinna så skulle du motivera vilken DVD kurs det var du ville ha. Bästa motiveringen vann 3 stycken valfria DVD kurser ifrån Moderskeppet och den andra och tredje bästa motiveringen vann 1 valfri DVD kurs ifrån Moderskeppet. Här är de vinnande motiveringarna i ordning.

1.

Gick igenom Moderskeppets utbud och rankade de DVD kurser jag ställde högts på min önskelista. Ironiskt nog såg jag sedan att det var de tre mest populära av de DVD-kurser som visades, Inser att man kanske inte är så unik som man kanske vill tro ibland.

Listade de tre önskemålen:

"Porträtt och modell i studio"

En riktig utmaning att ge mig i kast med utstuderad fototeknik med en studio som en plats för att styra de yttre tingen för att nå ett medvetet uttryck. Har tillgång till studio som jag aldrig nyttjat för att jag inte har någon kunskap.

"Allt om Elements"

Har Elements 9 sedan december (julklapp) men har inte kommit igång med det alls, vill koimma igång och hitta de möjligheter jag vet finns och saden kanske fortsätta med något mer avancerat.

"Allt om RAW"

Jobbar nästan bara med Raw i Bridge som enda bildbehandling och tycker att det räcker väldigt långt och vill lära mig mer.

2.

Vinn valfria DVD kurser från Moderskeppet. Mitt fotograferande började med negativ färgfilm, fortsatte med svart/vitt och dia för att numera helt övergått till digitalt. Både stillbild och video.

Hur bra kameror det än finns, behövs det i regel efterbehandling. Efter att ha förärats Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9, som tyvärr är på engelska, bråttas jag med att förstå och få få fullt utbyte av programmens verktyg och funktioner. Fotoamatör som jag är, och med bristfällig språkutbildning.

Helt klart kommer "Premiere Elements 9 för alla" i första hand. Som 2:a kommer " Allt om Elements 9. Det kan vara på sin plats att restaurera gamla bilder, så Restaurering i Elements 9 blir det 3:e alternativet. Svensk sajt med svensk sponsor med tävling riktat till svenskar. Vågar man hoppas att kurserna är på svenska.

3.

Sedan jag i somras äntligen köpte min kära systemkamera har det blivit oräkneliga exponeringar och trots att kameran ibland är otymplig att ta med sig lämnar jag sällan lägenheten utan den även om jag bara ska gå till affären. Hemma slukar jag gamla fototidningar och fotoböcker köpta på loppis för att lära mig mer och för att utvecklas i mitt fotograferande. För visst blir det ett fåtal lyckade bilder, men den stora mängder saknar rätt skärpa, färgkontrast och djup och även om jag har använt Photoshop tidigare kan jag inte avgöra vilken teknik jag ska använda mig av till respektive foto.

Högst på min önskelista står därför "Det bästa 2" eftersom jag här tror mig kunna hitta mängder med tips för att förbättra mina bilder digitalt i Photoshop och jag vill gärna lära mig hur jag kan förvandla de platta och tråkiga bilderna till något mer intressant och livfullt. Fick jag chansen att välja tre kurser skulle även "Perfekt skärpa i Photoshop" och "Bättre bilder för blogg och webb" få dimpa ner i min brevlåda. Jag tror jag kan lära mig många tips och tricks från båda två.

Grattis till alla vinnarna!

Juryns beslut kan inte överklagas

Skriv En Kommentar

Personer i konversationen

Logga in eller Registrera

Glömt lösenord? / Glömt användarnamn?