Test: Laddningsbara batterier till din blixt

Laddningsbara batterier till din externa blixt, fungerar det? Vi har testat och fått ett svar!

GP Powerbank

Svaret är att ja det fungerar! Men tänk på vilka laddningsbara batterier du väljer, vissa fungerar bättre än andra. De batterier som vi har testat är GP Power Bank Travel 2700, det är ett kit med en laddare och 4 batterier på 2700 mAh.

2700 mAh är förmodligen det bästa du kan hitta på laddningsbara batterier idag och det är en viktig siffra som främst talar om hur länge dina batterier orkar. Desto högre siffra desto längre orkar dina batterier att arbeta. Kittet med en laddare och 4 batterier kostar ca 450 kr men det räcker ju såklart inte med en uppsättning batterier. Minst 4 till måste införskaffas direkt så att du inte står där med tomma batterier och inte har några nya, 4 extra batterier kostar ca 230 kr.

Hur bra fungerar batterierna då i en extern blixt, väldigt bra är svaret. Blixten fungerar precis som att jag använde helt vanliga batterier, den startar utan problem och det tar inte längre tid att ladda upp blixten. Batterierna räcker ungefär lika länge som ej laddningsbara batterier beroende på hur flitigt du använder blixten.

Laddningstiden för fyra stycken batterier ligger på 3-5 timmar, vilket är lång tid om du inte har några andra batterier tillhands så se till att ha minst 4 extra batterier som är laddade. En bra sak är att det följer med en extra kabel som gör att du kan ladda dina batterier via cigarettuttaget i bilen, bra att ha om du är ute och åker.

Så laddningsbara batterier till din externa blixt rekommenderar jag. Om du fotar mycket med blixt så är det bäst att du skaffar tre uppsättningar med batterier annars räcker två. Det är relativt dyrt att införskaffa dem men i längden så kommer du att tjäna på det och de räcker inte riktigt lika länge som ej laddningsbara batterier men nästan.

Betyg: 8/10

+

Fungerar mycket bra ihop med en extern blixt

Laddningsbara

Kan laddas via ett cigarettuttag

Miljövänliga

-

Dyra (ca 450 kr för ett kit, 230 kr för 4 extra batterier)

Håller inte riktigt lika länge som ”vanliga” batterier

Skriv En Kommentar

Personer i konversationen

  • Gäst - Lina Asp

    Rapportera

    Jag håller inte med om att dessa batterier skulle vara bra. Visst, så länge de går att ladda upp så funkar de ju bra. Men ganska snabbt (för mej har det hänt efter två-tre uppladdningar ibland) så går det inte att ladda upp dem längre. Laddaren visar error på två batterier i samma set och de blir obrukbara. De är i mitt tycke alldeles för dyra för så kort hållbarhet. Jag har även testat andra märken och de med ännu högre, 3200 mAh - ingen skillnad.
    Så jag undrar vilka batterier man ska använda?

Logga in eller Registrera

Glömt lösenord? / Glömt användarnamn?