Test: skärmkalibratorn Huey Pro

Huey Pro kalibrerar din skärm så att färgerna ser mer naturliga ut och den kan automatiskt ändra skärmens ljusstyrka beroende på ljusstyrkan i rummet.

Huey Pro

Huey Pro är en skärmkalibrator, en skärmkalibrator ställer automatiskt in din skärm så att färgerna och kontrasten blir så naturtrogna som möjligt. Om du jobbar med foto så måste du bara skaffa dig en skärmkalibrator, varför?

Om din skärm inte är kalibrerad så kommer färgerna i din bild att visa fel. Du kanske tycker att din bild har perfekta färger men om du visar bilden på en kalibrerad skärm så kan du upptäcka att färgerna är helt fel. Om du har en kalibrerad skärm så kan du direkt se att färgerna är fel och då kan du fixa det.

Huey Pro fungerar väldigt bra och den är smidig. Packa upp den går fort och installationen av den medföljande programvaran flyter också på bra. Det har varit klagomål på nätet om att Huey Pro:s program vara inte fungerar med Windows 7 64 bitar. Men när vi installerar programmet på en dator med Windows 7 64 bitar så har vi inga problem alls.

När installationen är klar så kopplar vi in Huey Pro till datorn via USB. Om du har skärmen långt ifrån datorn så följer det med en förlängningssladd, det gillar vi. Det första du måste göra innan du kalibrerar skärmen är att göra rent den. Då är det bra att i paketet så följer det med en fiberduk och två stycken våtdukar som du ska använda för att göra rent skärmen med. När skärmen nu är ren så är det dags att kalibrera den.

Se till att du har det mörkt i rummet, det får absolut inte vara något direkt solljus på skärmen när den kalibreras. Då har vi det mörkt i rummet och så startar vi upp programmet. Programmet är väldigt enkelt att hantera och det guidar dig så bra igenom kalibreringsprocessen att nästan vem som helst kan klara av den, bara du kan en del engelska.

Det går snabbt att kalibrerar skärmen och när den är klar så kan du få se hur det såg ut innan och efter kalibreringen. På det sättet så vet du hur stor skillnad det gjorde att kalibrera skärmen. På våran skärm så gjorde en kalibrering stor skillnad. Men hur stor skillnaden det blir beror på hur bra din skärm är inställd från början. Huey Pro kan automatiskt ljustera din skärms ljusstyrka beroende på hur ljust det är i rummet, vilket vi tycker är en väldigt bra funktion.

Huey Pro är billig, lätt att hantera och den ger bra resultat. Det enda som är dåligt med Huey Pro är att det är ingen skärmkalibrator för proffsen, om du är proffs så är du tyvärr tvungen att lägga mer pengar. Men är du amatör fotograf, avancerad amatör eller bara vill ha en bra bild så är Huey Pro väldigt bra och väldigt prisvärd.

Betyg: 9/10

+

Kan användas för att kalibrera flera stycken skärmar

Billig (ca 1700 kr)

Lätt att använda

Instruktioner på både CD skiva och papper

Anpassar ljusstyrkan på skärmen efter hur ljust det är i rummet

-

Inget för proffsen

Skriv En Kommentar
  • Inga kommentarer hittades

Logga in eller Registrera

Glömt lösenord? / Glömt användarnamn?