Snart finns Canon EOS-1D X att köpa i Sverige

  • Hits: 264
  • Skriv ut,

Canons senast tillskott EOS-1D X levererar fantastiska bilder och videosekvenser i Full HD då den har en kombination av hastighet, upplösning och bildkvalitet. I slutet av april kommer den att säljas i butiker runt om i Sverige.

Canon EOS-1D X

Med nya EOS-1D X, och dess flexibilitet, kan man ta sig an kreativa utmaningar. EOS-1D X är därför det bästa alternativet för yrkesfotografer då den klarar av studiofotografering lika väl som en fotografering på sportarenan. Kameran har nämligen flera tekniker som gör att man kan ta högkvalitativa bilder och med sin nya 18,1 MP CMOS fullformatssensor har den ett ISO-omfång på 100-51200 som kan komma till användning om man fotograferar på en plats med extremt svagt ljus. Skulle det behövas kan ISO-omfånget till och med utökas till hela 204800! För övrigt har EOS-1D X en 61-punkts AF-system samt en nyframtagen RGD-mätningssensor som med sina 100 000 pixlar kan identifiera ansikten och färger, vilket i sin tur gör att den kan ge rätt exponeringsnivåer.

EOS-1D X är nästa generations digitala systemkamera då den är först med att ha dubbla "DIGIC 5+"-processorer! Främsta anledningen till detta är för att kameran ska kunna hantera enorma mängder bilddata samt kunna reducera bildbrus. Processorerna klarar även, tillsammans med sensorns 16 avläsningskanaler, att ta bildserier med upp till 12 bilder per sekund och detta med full upplösning. Med superhastighetsläget utökas tagningshastigheten med upp till 14 bilder per sekund, men då kan bilderna bara sparas i JPEG-format.

Nya EOS-1D X är också det bästa alternativet för filmmakare då den med fullformatssensorn kan göra videoinspelningar i Full HD. Med sina manuella inställningar kan man som filmare kontrollera exponering, fokus och bildfrekvens, vilket även går att göra när det gäller ljudnivåerna. Med sin 8,11 cm (3,2") stora Clear View II LCD-skärm kan filmaren helt enkelt ta kontroll över tagningens alla delar.

Läs mer här

Skriv En Kommentar

Personer i konversationen

Logga in eller Registrera

Glömt lösenord? / Glömt användarnamn?