Premiere Pro blir mer krävande

Videoredigeringsprogramet Premiere Pro från Adobe blir mer krävande i den nya versionen - CS5. Men i gengäld så blir det snabbare.

Adobe Premiere Pro CS5

Adobe Premiere Pro CS5 är Adobes nya videoredigeringsprogram som ingår i den helt nylanserade programsviten Creative Suite 5 Master Collection. Det är ett videoredigeringsprogram för proffs om du som privatperson vill ha ett kompetent videoredigeringsprogram så borde du titta närmare på Adobe Premiere Elements.

I den nya versionen är det snabbhet som gäller, allting ska gå snabbt. Men att allt ska gå snabbt speglar såklart av sig på prestandakraven som har gått upp i och med version 5.

För att öka prestandan i programmet så har Adobe höjt prestandakraven. Numera fungerar inte Premiere Pro på 32 bitars system utan bara på 64 bitars system. För att du då ska kunna köra den senaste versionen av Adobe videoredigeringsprogram så måste din processor klara 64 bitar (vilket 99 % av alla processorer gör idag) men ditt Windows måste också vara en 64 bitars version. Windows Vista och Windows 7 finns i 64 bitars versioner men det är inte så många ännu som använder just 64 bitars Windows. För att ta reda på om du har ett 64 bitars Windows gå in på kontrollpanelen/System & Säkerhet/System.

Men det är inte bara 64 bitars Windows som krävs för att du ska kunna köra Premiere Pro utan du måste också ha 2GB i RAM-minne (4GB rekommenderas) och en hårddisk som snurrar i 7200 rpm.

Om du kan uppfylla de ovanstående systemkraven, gillar videoredigering och har 11 stycken tusenlappar liggandes så kan det vara värt att köpa den senaste versionen Adobes videoredigeringsprogram.

Skriv En Kommentar
  • Inga kommentarer hittades

Logga in eller Registrera

Glömt lösenord? / Glömt användarnamn?